Vi er ikke stærkere end det svageste led…

Den første måned af dette års sæson er ved at være afsluttet. Resultatet, målt som udbytte, har været utroligt flot. Der er nedlagt flere medaljehjorte i absolut topklasse, og endnu mere imponerende er den ”gennemsnitlige” trofækvalitet, som er markant over tidligere tider. Allermest glædeligt er måske det faktum, at der i indeværende sæson er nedlagt meget stærke hjorte på revirer, som ikke tidligere har haft disse muligheder.
Der er ingen tvivl om, at ovenstående er resultater af de seneste 15 års samarbejde i lokalområdet. Et samarbejde der også har medvirket til mere kronvildt, spredning til nye revirer samt flere og ældre hjorte. Dette er nøje sammenfaldende med de målsætninger som Vildtforvaltningsrådet i 2004 formulerede for det danske kronvildt!
Resultaterne kan alle være stolte af, og i Kronhjorte.dk bruger vi disse som argumentation i den verserende debat om fremtidig kronvildt forvaltning.
Desværre må vi også konstatere, at der i, vores eget lokalområde, er lodsejere/jægere som i deres adfærd direkte modarbejder de opstillede mål og de opnåede resultater. Der er eksempler på drivjagt efter hjort i september samt enkeltlodsejere/-jægere som foretager et udtag af trofæbærende hjorte der langt overstiger revirets bæreevne. Ud over at modarbejde de opnåede resultater, er sådanne handlinger i direkte modstrid med de jagtetiske regler og dermed ødelæggende for vore fremtidige muligheder for en fri forvaltning af vort kronvildt.
Hændelserne udhuler vores argumentation om de gode resultater der er skabt, og vi må imødese indskrænkninger af de jagtmuligheder vi kender i dag. Formentlig bliver der tale om indskrænkninger af jagttiden på hjort samt sprossefredning og/eller arealbegrænsninger, hvilket vil være ærgerligt set i lyset af de resultater der er opnået.
Vi vil derfor gerne appellere til, at hver enkelt påtager sig medansvaret for ”at gøre et svagt led stærkere”. Konkret kan dette eksempelvis gøres ved:

  • Rykke et niveau op i ”farveskalaen” og eksempelvis tilmelde sig orange ordning
  • Hverve en nabo som medlem i Kronhjorte.dk
  • Påtale/fordømme bevidste brud på de jagtetiske regler

Ved sammen at påtage os ansvaret, kan vi sammen sikre forvaltningsfriheden til vores hjortevildt…

Fortsat knæk og bræk
Kronhjorte.dk

Dette indlæg blev udgivet i Forside, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.