”Danske kronhjorte dør unge”

Hullet20

Således lød overskriften i forbindelse med DCE – National Center for Miljø og Energi, Århus Universitet offentliggørelse af rapporten: ”Bæredygtig kronvildtforvaltning”. Interesserede kan læse offentliggørelsen  HER
Hele rapporten kan læses HER

På baggrund af statistik behandling af afskydningsdata for hhv. Oksbøl Krondyr-reservat og Djursland, konkluderer rapporten at den danske bestand af kronvildt har en markant mangel på ældre hjorte. Dette kommer formentlig ikke som den store overraskelse for ret mange, men nu er dette videnskabeligt bevist.

Rapporten blev debatteret i forbindelse med den seneste møde i Vildtforvaltningsrådet, hvor jægerforbundets formand for Den Nationale Hjortevildtgruppe, Lars Jensen, aflagde rapport for det forgange år. Fra debatten i Vildtforvaltningsrådet refereres følgende (citat begynd): ”Enden på det hele blev, at rådet gav den nationale hjortevildtgruppe en bunden opgave, der skal ende med en række konkrete løsningsforslag, som rådet efterfølgende kan tage stilling til.” (citat slut).

Referat kan findes HER

Jægerne i almindelighed, og den Nationale Hjortevildtsgruppe i særdeleshed, har dermed fået 1 år til at komme med konkrete forslag til ændringer af den nuværende forvaltning, således den danske bestand af kronvildt over tid vil komme til at rumme flere ældre hjorte. Man må forvente at et eller flere af disse forslag bliver en del af den kommende lovgivning og dermed jagttidsbekendtgørelsen.

Her i lokalområdet er vi kommet relativt langt med frivillige aftaler i relation til hjortevildtforvaltning. Vi må dog også erkende, at ikke alle ønsker at bakke op om de frivillige aftaler, og følger derfor udviklingen Vildtforvaltningsrådet med spænding.

Såfremt der offentliggøres yderligere i relation til den kommende hjortevildtforvaltning, vil dette blive viderebragt her på siden.

Knæk og bræk

Kronhjorte.dk

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.