Hjortetur

Forventningsfulde deltagere. I baggrunden Naturstyrrelsens naturbus. Bemærk "kanontårnet" på taget med indbygget zoom-kamera, der betjenes fra førerpladsen.

Forventningsfulde deltagere. I baggrunden Naturstyrrelsens naturbus. Bemærk “kanontårnet” på taget med indbygget zoom-kamera, der betjenes fra førerpladsen.

 

Onsdag d. 27. august var ca. 25 jægere fra Kronhjorte.dk’s område på tur med Naturbussen i Ulfborg Skovdistrikt.
Turen tog sit udgangspunkt i Fejsø Plantage, hvor vildtkonsulent Jens Henrik Jacobsen assisteret af to skovløbere veloplagt fortalte om kronvildt og kronvildtforvaltningen i området.
I løbet af aftenen blev ”bussen” præsenteret for en del kronvildt, herunder en rudel med mere end 200 dyr. Rudlen indeholdt såvel hinder og kalve, samt hjorte i alle størrelser og aldersklasser. Brunsten altså i sin begyndelse, men det lykkedes at høre enkelte hjortebrøl efter solnedgang.
Undervejs rundt i terrænet blev flere marker også besigtiget og den meget massive lokale bestand af kronvildt havde sat sine tydlige spor. Vildtskaderne gav anledning til en kort debat om afværgemidler og deres virkning.

Alt i alt en meget vellykket aften, som blev afsluttet med en øl/vand ved Fejsøhus inden alle vendte næsten retur mod Vorbasse/Hovborg

Tak til Jens Henrik Jacobsen samt kollegaer for en god og inspirerende aften.

Kronhjorte.dk

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.