Forvaltning under den nye lovgivning

Som bekendt har Ministeren nu underskrevet bekendtgørelsen som fastsætter jagttiderne for kronvildt i de kommende 3 sæsoner. De lokale jagttider, som bliver gældende for vores lokalområde, er der tidligere redegjort for her på siden.

Ministeren oplyser (glædestrålende) i sin pressemeddelelse, at jagttrykket nu kan øges på hinder og kalve. Baseret på de forgange 10 års forvaltning her i lokalområdet, må vi konkludere at det ikke er jagttrykket som bør øges, men derimod udbyttet. Der ses en klar sammenhæng mellem et stort jagttryk og store vildtskader (samt øgede størrelser på rudlerne, men deraf følgende udfordringer). Omvendt er der ikke nogen nævneværdig sammenhæng mellem et stort jagttryk og et stort udbytte…

Fremfor at øge jagttrykket vil vi opfodrer til, at man øger effektiviteten på sine jagter. Dette praktiseres allerede mange steder i form af koordinerede jagter o.l. Ved at koncentrer jagttrykket på aftalte dage (hvor der så til gengæld jages i store områder) opnås et relativt stort udtag på dagen, hvorefter der kan være ro på revirerne 3-4 uger inden næste ”jagt-tryk”.
Anstandsjagter i den mellemliggende hvileperiode har ikke vist nogen negativ effekt.

I Kronhjorte.dk regi vil vi forsøge at bakke op om de lokale initiativer, således at der i sæsonen 18/19 (ikke denne sæson, men næste), koordineres en stor fælles trykjagt for de ejendomme som måtte ønske at deltage.

Datoen for denne koordinerede trykjagt er fastsat til søndag d. 16. december 2018. Parolen vil være kalve, smalhinder, hinder og spidshjort under ørehøjde.

De nærmere detaljer for dagen vil blive offentliggjorte her på siden – men reserver dato’en allerede nu.

Indtil da vil vi opfodre til, at man fortsætter de gode initiativer der allerede er i gang og også gerne etablerer nye aftaler med nye naboer.

Vil vi senere ligge et forslag til en fælles parole ud her på siden, og denne er man selvfølgelig velkommen til, helt eller delvist, at anvende i forbindelse med disse koordinerede jagter.

Knæk og bræk de sidste dage i bukkejagten

Kronhjorte.dk

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.