Nye jagttider på kronvildt vedtaget

Pr. 30/6 kom Ministerens underskrift på den nye jagttidsbekendtgørelse, som bliver gældende for de kommende 3 jagtsæsoner.

Konkret indeholder bekendtgørelsen følgende regionale jagttider for kronvildt gældende fra 1/7-17:

Kronhjort større end spids:  1/9 til 15/9 og igen 16/10 til 15/12
Spidshjort:  1/9 til 31/1
Hind:  1/10 til 31/1
Kronkalv:  1/9 til 31/1

Med denne bekendtgørelse har Ministerens sat et foreløbigt punktum for en lang og destruktiv debat omkring hjortevildtforvaltning. En debat, hvis primære emner hverken har været hjortevildt eller forvaltning, men derimod enkelte interessegruppers optimering af egne interesser.

I det oprindelige oplæg til den nye forvaltningsplan, var der lagt op til et opgør med tidligere tiders forfejlede jagttidsreguleringer. I stedet var der udtrykt ønske om, at forvaltningen fremadrettet skulle tage udgangspunkt i vildtet og vildtets tarv, fremfor tilfældige egeninteresser.

Desværre formåede den siddende Minister ikke at fastholde den oprindelige målsætning, og vi er nu henvist til endnu en 3-års periode uden egentlig forvaltning af vores store hjortevildt.

Behovet for et lokalt ansvar er derfor stadig højaktuelt og tvingende nødvendigt. Vi kan derfor kun opfordre til, at alle de gode lokale forvaltningsinitiativer rundet om i nærområdet videreføres, og den positive udvikling der er i vores lokale bestand dermed fastholdes.

Knæk og bræk i den kommende sæson

Kronhjorte.dk

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.