Mulighed for reguleringstilladelse på kronvildt versus medlemskab af Kronhjorte.dk

Der er nogle steder opstået tvivl om, hvorvidt et medlemskab af Kronhjorte.dk kunne have negativ indvirkning på muligheden for reguleringstilladelser på kronvildt. Paradokset kunne opstå ved at man frivilligt begrænser afskydningen af nogle dyr (trofæbærende hjorte), samtidig med man ønsker øget mulighed for afskydning af andre dyr (hinder og kalve).
Ved henvendelse til Miljø- og Fødevareministeriet, som er ansvarlig for udstedelse af reguleringstilladelser, kan det fastslås at medlemskab af Kronhjorte.dk IKKE påvirker muligheden for eventuelle reguleringstilladelser. Konkret svarer forstfuldmægtig Steffen Just, således på henvendelse:

Det vil ikke være afgørende for en evt. reguleringstilladelse, om lodsejer er med i et hjortevildtlav, der begrænser jagttrykket på hjorte.
Reguleringstilladelser til hjortevildt bliver udstedt for at forhindre en konkret skade i skov eller på mark. Desuden er praksis at der kun gives tilladelser til regulering af hundyr eller kalve (dog med enkelte undtagelser).

Venlig hilsen

Steffen Just
Forstfuldmægtig l Naturforvaltning
+45 93 58 79 59 l stefj@svana.dk

Miljø- og Fødevareministeriet
Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning
| Haraldsgade 53 | 2100 København Ø | Tlf. +45 72 54 20 00 | svana@svana.dk | www.svana.dk

Vi håber at ovenstående afklaring kan bidrage til flere nye medlemmer i vores samarbejde.

Knæk og bræk
Kronhjorte.dk

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.